Az Egyesült Államok az első helyen áll a legjobb légi összeköttetésekkel rendelkező országok között 83,5 millió ülőhellyel, ami 14,12 százalékos növekedés 2023 első fél évéhez képest. A második helyen az Egyesült Királyság áll, amely az idei évre összesen 72,8 millió kiutazó légi ülőhellyel rendelkezik, ez 8,37 százalékkal több, mint a 2023-as szint.

Naha Airport in Okinawa prefecture of Japan aerial view from airplane
Fotó: Getty Images

Harmadikként Németország következik 53,7 millió ülőhellyel, a negyedik pedig Spanyolország 53,4 millióval, az előbbi 13,3, az utóbbi 12,5 százalékos emelkedést ért el éves szinten. A listán öt európai és négy ázsiai ország szerepel: az ötödik az Egyesült Arab Emírségek 41,8 millió ülőhellyel – írja a SchengenVisaInfo.

Éves összevetésben a legnagyobb növekedést Kína produkálta 138,5 százalékkal, elérte a 35,1 millió ülőhelyet, és ezzel a légi összeköttetések tekintetében világszinten a nyolcadik helyen áll. A tizedik helyen álló Japán sem szégyenkezhet, ugyanis 48,3 százalékos emelkedéssel 28,9 ülőhellyel rendelkezik.

Az első tíz ország összes légi ülőhelyeinek száma több mint 482,1 millió, ami az év első felében a globális nemzetközi légi ülőhelyek 42 százalékát teszi ki. Az adatok azt is mutatják, hogy javult az európai országok és a Kína közötti összeköttetés, mivel az olyan országok, mint Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Hollandia és az Egyesült Királyság, már nem kötelesek vízumot kérni a Kínába való utazáshoz.

A tíz legjobb légi összeköttetésekkel rendelkező ország listája:

1. Amerikai Egyesült Államok
2. Egyesült Királyság
3. Németország
4. Spanyolország
5. Egyesült Arab Emírségek
6. Franciaországok
7. Olaszország
8. Kína
9. Törökország
10. Japán

Valósággá válik a valószerűtlen: elektromos repülőgépek emelkednek a levegőbe hamarosan

Amit sokáig valószínűtlennek tartottak, hamarosan valósággá válhat. Az akkumulátoros elektromos repülőkkel a légi közlekedés új korszaka jöhet el. Legalábbis ezt ígéri egy kis repülőgép többnapos útja Vermontból Floridába. A Beta Technologies amerikai repülőipari vállalat által fejlesztett CX 300 akkumulátoros repülőgépét tesztelte a keleti parton, több leszállással, Boston, New York és Washington vonalon 16 napon át, egészen Floridáig. Az új modellt a légierő teszteli tovább.