Egy nyolc éves kislány feltételezett gyilkosát brutálisan meglincselték a mexikói Taxcóban. A gyanúsítottat a rendőrök egy kisteherautó hátuljában próbálták kimenteni, a nőt azonban lerángatta az autóról az erőszakos tömeg, és egészen addig verték, amíg mozdulatlan maradt.

Szögi Lajos emlékműve Olaszlisznán. A mexikóihoz hasonló leszámolásra Magyarországon 2006-ban került sor. / Fotó: Wikipédia

A Bild beszámolója szerint a rendőrök nem uralták a helyzetet, csak figyeltek; az esetet az AP hírügynökség hátborzongató fotói dokumentálták, amelyek a német nyelvű cikkben is megtekinthetők. 

Az esetet követően a rendőrök elszállították a nőt. Az ügyész később közölte, hogy a nő belehalt a sérüléseibe, 

nyomoznak a támadók után, akik közül nem sokan nem is fedték el az arcukat.

Állítólag egy térfigyelő videón az volt látható, hogy a gyanúsított egy szennyeskosarat visz be egy taxiba, és segít egy férfinak csomagot tenni az autó csomagtartójába. Mindenki arra gyanakszik, hogy az a Camilla nevű kislány holtteste lehetett. 

Meg nem erősített hírek szerint a gyereket megerőszakolták, majd megfojtották.

 A lány rokonai állítólag könyörögtek a hatóságoknak, hogy tartóztassák le a feltételezett gyilkost, de erre nem került sor. A Bild beszámolója szerint ezután vette az irányt a tömeg a gyanúsítottak házához.

Magyarországon 2006-ban került sor hasonló brutális gyilkosságra. 

Az áldozat, Szögi Lajos, kocsijával a falun áthajtva egy elé lépő helyi cigány kislányt majdnem elsodort. 

Ekkor autójával megállt, hogy meggyőződjön róla, a gyereknek nem esett baja. Bár a kislány valóban nem szenvedett sérülést, annak hozzátartozói rátámadtak az autót vezető tanárra, kirángatták a volán mögül és gyermekei szeme láttára halálra verték.

Az egyik olaszliszkai lincselőt 2019-ben bocsátották feltételes szabadságra, mivel az elítélt kifogástalan magatartást tanúsított a büntetés végrehajtása során.