A héten meglátogatta a moszkvai terrortámadás áldozatait egy helyi kórházban Steven Seagal amerikai színész  – közölte az orosz egészségügyi minisztérium. A minisztérium fotókat tett közzé arról, hogy a 71 éves színész elutazott a moszkvai Pirogov Országos Egészségügyi Központban – számolt be a Yahoo News.

Arrivals And Front Row Day 4 : Mercedes-Benz Fashion Week Russia S/S 2014
MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 28:  Actor Steven Seagal attends the Mercedes-Benz Fashion Week Russia S/S 2014 on October 28, 2013 in Moscow, Russia.  (Photo by Kristina Nikishina/Getty Images for Mercedes-Benz Fashion Week Russia)
Fotó: Kristina Nikishina / GettyImages

A színész az Iszlám Állam terrortámadás három áldoztával találkozhatott, akiknek „köszönetet mondott bátorságukért és kitartásukért” – közölte a minisztérium.

Ami történt, az egy szörnyű tragédia volt, aminek nem lett volna szabad megtörténnie

 – fogalmazott Steven Seagal. A volt akciósztár hozzátette, hogy Oroszország példaként fog szolgálni, és megérteti a világgal, hogy „bármelyik néppel ezt nem lehet csak úgy megtenni, hogy az büntetlenül maradjon.”

Moszkva külvárosában lévő Crocus City Hall koncertterem elleni támadásnak, amelyért az Iszlám Állam csoport vállalta a felelősséget, 139 halottja és 182 sebesültje van. Az ügyben letartóztattak négy fő gyanúsítottat. Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak.  Oroszország szerint legalább egyikük Tádzsikisztánból származik. Egy másik, akit apjával és egyik testvérével együtt tartóztattak le, Tádzsikisztánban született, és orosz állampolgársággal rendelkezik – közölte a Ria Novosztyi orosz hírügynökség. 

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az egyik legmagasabb állami kitüntetéssel jutalmazta Steven Seagalt a nemzetközi humanitárius és kulturális munkásságáért, valamint az orosz kulturális kapcsolatok felvirágoztatásáért, sőt az egykori sztár orosz állampolgárságot kapott és a humanitárius ügyekben közvetítő különmegbízott lett Oroszország és az Egyesült Államok között.  Korábban pedig egy orosz televíziós interjúban arról beszélt, hogy Ukrajna egzisztenciális fenyegetést jelent Oroszország számára és dokumentumfilmet forgatott Donbaszban. 

Brutális felvételek kerültek elő a moszkvai terrortámadás megkínzott vádlottjairól

Az ISIS feltételezett terroristáit megverték, egyikőjük kerekesszékben érkezett a bíróságra. Brutális kihallgatásukról videók is készültek, amelyeket az orosz biztonsági erők szivárogtathattak ki.