Megrázó videók kerültek ki a közösségi médiában a péntek esti moszkvai terrortámadásról. 

moszkva, terror
Tömegmészárlás Moszkvában: videóra vették, hogyan nyitottak tüzet a terroristák – így menekültek az emberek / Fotó: Marianna Sekamov / Facebook

Ezeken az látszik, hogyan nyitottak tüzet a koncertteremben a terroristák, hogyan reagáltak az ott lévők, és hogyan próbáltak meg elmenekülni. A nyilvánosan elérhető információk egyelőre zavarosak: az orosz szolgálatok legalább 40 halottról és száz sérültről beszéltek, ugyanakkor 

egyes források már száznál is több halottról számoltak be.

Sajnos, nekik lett igazuk: szombat reggelre már 60 halálos esetről tudunk, és legalább 115 sérültről.

Az sem ismert, mi lett a támadók sorsa. Nem megerősített információk szerint elbarikádozták magukat a súlyos tömegmészárlás helyszínén, az orosz bevetési egységek pedig a helyszínre érkeztek. Az orosz sajtóban az olvasható, hogy egy fehér Renault után zajlik hajtóvadászat. Ebből az autóból szálltak ki és rohantak be a koncertterembe a terroristák. Az alábbi videó ezt örökítette meg.  

Aztán a Crocus City Hall épületében a következő jelenetek játszódtak le.

Az orosz média arról  is közölt felvételt, ahogy az emberek megpróbálnak elmenekülni a terrortámadást követően az épületből. A Crocus City Hall koncertteremben történt lövöldözés utáni első perceket vették videóra. Ezen az látható, hogy emberek tömegei pánikszerűen rohannak át az épülettől nem messze található hídon. „Sokan futnak, nagyon sokan. Megtelt a híd” – kommentálja a történést a felvétel készítője.

Moszkvai terror: Ukrajna mossa kezeit, az orosz külügy felelősöket akar

Ukrajna tagadja, hogy köze lenne a Crocus City hallban elkövetett merénylethez. Az orosz külügyi szóvivő szerint adatok hiányában senkit sem lehet felmenteni.