Óriási változás: a szakértő szerint már nem a bejgli a legközkedveltebb karácsonyi édesség
Idén karácsonykor a dubaji csoki versenyre kelhet a hagyományos bejglivel Magyarországon – állítja Jakabfi Dávid patissier, a magyar desszertkultúra elismert alakja.

A közel-keleti ihletésű édesség
- ropogós kadayif tésztából,
- pisztáciakrémből és
- tahiniből áll, miközben
- tejcsokoládéba van burkolva.
A „Can'’t Get Knafeh of It” nevű desszert gyorsan népszerű lett, főként a TikTokon terjedő trendek hatására. Hazai cukrászdák is készítik, mivel az ínyencek és influenszerek körében gyorsan keresetté vált. Jakabfi szerint a dubaji csoki eladása idén akár a bejglit is megelőzheti.
Budapest két hagyományos nagy év végi ünnepivásár-helyszínén már péntektől részünk lehet benne. A Szent István téren és a Vörösmarty téren indul az Advent Bazilika és a Vörösmarty Classic Xmas vásár – tudatták közleményben a szervezők. A vásári kínálat mellett fix áras ételek és 1600 forintos, pénztárcabarát menü fogadja az ünnepelni vágyókat.
Tavaly az Év diós bejglijét Budapesten, a mákost Gyomaendrődön, a legjobb ínyenc bejglit pedig Siófokon sütötték ki a Magyar Cukrász Ipartestület zsűrije szerint. A negyedik alkalommal meghirdetett versenyre az ország különböző részeiről több mint félszáz bejglit neveztek be. Három kategóriában három-három, összesen kilenc bejglit díjaztak, a győztesek receptjét az ipartestületi tagok számára közzéteszik, így a Magyarország tortájához hasonlóan több helyen is megkóstolhatják az érdeklődők a legjobbnak ítélt bejgliket.


