Friss hírek

Modric elhagyja a Real Madridot és megy Ronaldo után

A várható klubváltásról a todofichajes.com portál számolt be. Modric átigazolása nem igazán meglepetés, de a játékos és a Real Madrid számára is korszakváltás.

A Real Madrid után a szaúd-arábiai Al-Nasszr lehet a horvát világklasszis Luka Modric új állomása a Todofichajes jelentése szerint. 

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric poses with his Ballon d'Or trophy before the Spanish League football match between Real Madrid and Rayo Vallecano at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 15, 2018. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Az aranylabdás Luka Modric számtalan horvát, spanyol és nemzetközi trófeája mellé most Szaúd-Arábiában próbálkozhat újakat szerezni.    Fotó: AFP

A 38 esztendős aranylabdás horvát válogatott világsztár neve a spanyol királyi csapatot figyelők számára összeforrott a Real Madridéval, ahol már több mint egy évtizede játszik, és szinte kihagyhatatlan volt az összeállításból, idén azonban a jelentés szerint már kevesebbet percet töltött a pályán, mint szerette volna.

A jelentés szerint a játékos a szezon végén szeretne távozni. Megfontolta, hogy már a téli átigazolási szezonban megtenné a lépést, de a felek egyike sem ezt a megoldást szerette volna. Ezzel Modric alkalmat kap, hogy egy újabb spanyol bajnoki cím megszerzése után távozzon a csapattól.

A lap szerint Modric fontolóra vette azt is, ne Lionel Messit kövesse-e az amerikai Inter Miamiba. Nem ezt választotta, és ebben a döntő a portugál Cristiano Ronaldo befolyása volt, aki állandó kapcsolatban állt Modriccsal, és arról győzte meg volt csapattársát, hogy inkább hozzá csatlakozzék a szaúdi Al-Nasszr csapatában.

A megegyezés részletei nem ismertek, de arról lehet hallani a lap szerint, hogy Luka Modric egy szezonra 30 millió eurót vághat majd zsebre új csapatában.

Sztárgázsik: Cristiano Ronaldo hátát nézi a mezőny, Messi éves fizetése már nem elég az NB I-re

Az amerikai Forbes által készített fizetési listából egyértelműen látszik, hogy Szaúd-Arábia miként rajzolta át a nemzetközi futball térképét. A hirtelen vonzóvá vált Saudi Pro League-ben focizó top tízesek – Ronaldo, Neymar, Benzema, Mané – 530 millió dolláros éves összkeresete meghaladja a tizedik leggazdagabb magyar, Kasza Lajos 414 millió dolláros vagyonát. A képet árnyalja, hogy Messi évi 400 millió dolláros szaúdi ajánlatra mondott nemet, így a sportból származó idei jövedelme immár kevesebb, mint a magyar élvonalbeli bajnokság, az OTP Bank Liga piaci értéke. A magyarok közül a legtöbbet Szoboszlai Dominik teszi zsebre.

 

átigazolás Luka Modric Cristiano Ronaldo Real Madrid
Kapcsolódó cikkek