BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
BUDAPEST, HUNGARY -29 MAY 2019- View of the Budapest Ferenc Liszt International Airport (BUD), formerly known as Budapest Ferihegy International Airport, headquarters for Wizz Air (W6).

Járatokat törölhetnek a repülőtéren a havazás miatt – Budapest Airport

Az intenzív havazás miatt késésekre, járattörlésekre kell számítani.

Az intenzív havazás miatt késésekre, járattörlésekre kell számítani a budapesti repülőtéren – tájékoztatta közleményében a Budapest Airport Zrt. az MTI-t szombaton.

BUDAPEST, HUNGARY -29 MAY 2019- View of the Budapest Ferenc Liszt International Airport (BUD), formerly known as Budapest Ferihegy International Airport, headquarters for Wizz Air (W6).
Fotó: Shutterstock

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt lezárták az 1-es futópályát, ami azt jelenti, hogy csak egy futópálya üzemel.

A repütér hóeltakarítói folyamatosan dolgoznak a 2-es futópályán, ami még üzemel, tisztítva a gurulóutakat és az előteret. A szokásos üzemtől szintén eltérő, hogy a gépek jégtelenítése most a megszokottnál hosszabb ideig tart.

A szombat esti órákban mindezek miatta késések és járattörlések is várhatóak.

Az utasokat a reptárüzemeltető arra kérte, hogy folyamatosan kövessék nyomon,  mi a helyzet a járatukkel. A rossz idő miatt érdemes korábban elindulni a repülőtérre, hogy a forgalmi akadályok ellenére is időben, legalább a gép indulása előtt két órával érkezzünk meg a budapesti repülőtér 2-es termináljára. 

Ferihegyi reptér visszavásárlása: szivárognak a számok, már látszik, mennyi lehet a vételár

A három eddigi ügylet pénzügyi zárása jelentős, összesen több mint 700 millió eurós (mintegy 270 milliárd forint) bevételt eredményezett a magyar állam számára, amelyet a budapesti repülőtér visszavásárlásának finanszírozására fordít. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium továbbá azt is megerősítette, hogy mindemellett folyamatban van a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben meglévő 66,9 százalékos állami tulajdonrész értékesítését célzó nyílt, piaci versenyfolyamat, amely menetrend szerint zajlik, szerződéskötésre 2024 tavaszán kerülhet sor.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.