Éjszaka átmenetileg országszerte megvastagszik a felhőzet, elsősorban északkeleten eredhet el az eső. Szombaton már napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, majd este dél felől ismét megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé ered el az eső. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik erős, a Dunántúlon viharos lökések.

Rain,Drops,Falling,From,A,Black,Umbrella,Concept,For,Bad
Vasárnap már szükség lehet az esernyőkre.
Fotó: Brian A Jackson


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 20 fok között alakul.

Vasárnap a köpönyeg.hu előrejelzése szerint túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső. Marad az erős déli szél. A csúcsérték 15 fok körül várható.

Februárban eddig mindennap országszerte meghaladta a csúcshőmérséklet az ilyenkor szokásosat. Különösen február 3. óta rendkívül markáns az eltérés a napi átlagtól, amely országos átlagban is gyakran alakult 10 Celsius-fok körül  – írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán. Szerintük egy tartósan kemény téli periódusra lenne szükség, hogy a februári átlaghőmérséklet közelebb kerüljön a klimatológiai átlaghoz.  

Február 1-jén a napi maximum-hőmérséklet eltérése az átlagtól országosan 2,9 fok volt, a hónap második napján pedig 4,3 fok. 

A maximum-hőmérséklet eltérése az átlagtól 3-án 7,9 fok volt, 4-én 8,7 fok, 5-én pedig 9,9 fok. Február 6-án már 10,9 fokkal volt magasabb a napi maximum-hőmérséklet országos átlaga az ilyenkor szokásosnál, míg 7-én 9,5 fokkal, 8-án pedig 9,6 fokkal.