Friss hírek

Szentkirályi nem csak főzte, be is csomagolta, Karácsony csak becsomagolta

Posztoltak a budapesti főpolgármester-jelöltek húsvétkor. Megnéztük, mivel foglalkozott Szentkirályi Alexandra, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid húsvétvasárnap.

Húsvét a családé és tagjaié, és a politikusok is emberek, akik azonban már most a júniusi választásokra készülnek, ezért érdekes rápillantani, mit posztolt a közösségi médiában a három budapesti főpolgármester-jelölt. A posztok, a témák, a hangvétel árulkodóak.

Szentkirályi Alexandra
Fotó: Szentkirályi Alexandra / Facebook

Szentkirályi Alexandra húsvétvasárnap a konyhából jelentkezett, a piacon vásárolt sonkával, amit nem az általában szokott módon készített el (lásd például itt), hanem kenyérbundába csomagolta, jelezve: a bel- és a kültartalom egyaránt értékes.

Számomra úgy ünnep az ünnep, ha együtt lehet a család, ha a megterített asztal körül örülhetünk egymásnak. Áldott húsvétot kívánok mindenkinek!

– írta a volt kormányszóvivő.

Száraz Karácsony húsvétkor

Karácsony Gergely, aki újraindul a főpolgármesteri címért júniusban, legalábbis a délután közepéig „kihagyta” a húsvétvasárnapot, ehelyett a Duna-parti Építési Szabályzatról posztolt, azt megelőzően a Mol Bubi közbringa-szolgáltatásról, még korábban Tordy Géza haláláról – amennyiben maga posztol, az ünnepet igazán figyelmen kívül hagyó módon. Igaz, a kalács azért nála is „megvolt”, egy nappal korábban és a családra vagy az áldásra való utalás nélkül. 

Vitézy és nyúl pajtás

Húsvétvasárnap Vitézy Dávid is posztolt a Facebookon. Nem törekedett olyan közvetlen személyességre, mint Szentkirályi Alexandra, nem is a száraz szabályzatok és politikák vitték el, mint Karácsonyt: régi húsvéti képeslapot posztolt.

A közéleti szál az ő posztjaiból sem maradt ki (ahogy Szentkirályinál sem), és sikerült ezt is összehoznia a nagyfülűvel: az Első Nyúlmentő Alapítványhoz és Tyrion nyuszihoz látogatott, ahol alkalma nyílott a felelős állattartásról beszélni.

 

Karácsony Gergely húsvét Szentkirályi Alexandra sonka
Kapcsolódó cikkek