Hirdetés

Új szolgáltatásokat vezet be az MNV Zrt. a hatékonyabb vagyonnyilvántartásért

Hatékonyabbá teszi az állami vagyonkezelést az Országleltár Portál megújítása: a jövőben bárki számára könnyen hozzáférhetővé válik a vagyonnyilvántartási adatok szélesebb köre. A több területet átfogó komplex fejlesztés a hatékonyabb ingatlangazdálkodáshoz is hozzájárul.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) által vezetett konzorcium a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Adminisztratív terhek csökkentése” című pályázat keretében 2,549 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Országleltár Portál fejlesztésére.

A projektnek köszönhetően új szolgáltatásokkal bővül a portál.

A komplex fejlesztés eredményeként az eddiginél transzparensebb módon és még szélesebb körben válnak elérhetővé az állami vagyonnyilvántartási adatok, az állampolgárok, vállalkozások és az állami szervek egyaránt gyorsabban juthatnak hozzá az állami tulajdonban lévő vagyonelemekre vonatkozó információkhoz. Tartva a lépést a XXI. század elvárásaival, mindez már okostelefonra optimalizálva is elérhető lesz. Egykapus elektronikus megoldással nyílik lehetőség az állami vagyonelemekhez (ingatlanokhoz, társasági részesedésekhez) kapcsolódó információk gyors igénylésére és az ezekhez kapcsolódó állampolgári bejelentések kezelésére.

Új lehetőséget jelent az állami vagyonkezelésben, hogy létrejön egy bérleti licitportál is,

melynek eredményeként a használaton kívüli, adott esetben feleslegessé vált állami tulajdonú ingatlanokról az MNV Zrt. mellett más állami szervek is azonnal tudomást szerezhetnek, így hasznosításuk gyorsabban, egyszerűbben oldható meg.

Újdonságként jelenik meg, hogy az elhelyezési igényeket támogató zárt rendszer segítségével az állami szervek elhelyezése költséghatékonyabbá válik, a kereslet és a kínálat közös platformot kap, elősegítve a korszerűbb, hatékonyabb ingatlangazdálkodást. A portálon elérhetővé válnak – a bérbe vehető ingatlanok tulajdonságai (adatok, fényképek) mellett – a licitekre vonatkozó információk egyaránt.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az MNV Zrt. a konzorciumi tagjaival, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársasággal és az ÁVNY – Állami Vagyonnyilvántartási Korlátolt Felelősségű Társasággal szoros együttműködésben, az érintett tulajdonosi joggyakorló szervezetek aktív támogatása mellett 2019. június 30-ig valósítja meg a fejlesztéseket.

A projektről bővebb információ a www.mnv.hu oldalon olvasható.

 

Kapcsolódó cikkek