A műsor azért jött létre, hogy naprakész tanácsokkal és tippekkel segítsék az építőket és építtetőket. Az adások különböző problémákra vagy éppen a problémák megelőzésére adnak tanácsot. Az egyes adások a Mapei Kft. Facebook oldalán láthatók élőben, majd később visszanézhetők a közösségi oldalon, vagy a Mapei TV internetes oldalán.

Fotó: Karepa - stock.adobe.com

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője, aki a produkció házigazdája is, elmondta, hogy a platform elindításával az építőipar fejlesztése, támogatása a céljuk. Bár a csatorna elsősorban a hivatásos szakembereknek szól, sok lakossági építtető is követi az adásokat.

A visszajelzések nagyon kedvezők. A többség tanulni szeret, valamint megosztani, megbeszélni a saját tapasztalatait, problémáit, amik adódnak a munkák alatt. Az élő adások alatt kérdezni is lehet.

A formátum úgy indult, hogy a videós tartalmakra annyi pozitív visszajelzés érkezett, hogy felmerült a tv ötlete. Már az első néhány adás fogadtatása nagyon kedvező volt. A legmeglepőbb az volt, hogy sokan jelezték vissza, hogy autóból nézik az adásokat. Ezért úgy gondoltuk, hogy elindítjuk a Mapei Podcastot is

– mondta Markovich Béla.

Fotó: Mapei

A közelmúltban indult Mapei Podcast kéthetente jelentkezik új adással, melyek a Spotify, Apple és Google podcast felületein érhetőek el. Ez a csatorna is alapvetően szakiknak szól, de a lakosságnak is ad információt, tippeket. Eddig a foltos fugázásról és a teraszburkolásról szóló adások voltak a legnépszerűbbek.

A Mapei TV oldala: https://www.mapei.com/hu/hu/mapeitv
A Mapei Podcast oldala: https://www.mapei.com/hu/hu/podcast