A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) 2023-ban további lépéseket tesz a hazai vállalkozók támogatásáért és sikerük előmozdításáért. Az év során olyan új szolgáltatásokat vezet be, amelyek tovább bővítik a VOSZ által nyújtott lehetőségeket, ezáltal elősegítve a vállalkozók fejlődését és hatékonyságát. Az egyik kiemelkedő kezdeményezés a májusban indult VOSZPort, amely a hazai kkv-szektor számára kifejlesztett átfogó digitális vezérlőpultot és szoftverpiactér lehetőséget kínál. A VOSZPort innovatív eszközökkel és erőforrásokkal támogatja a vállalkozásokat, lehetővé téve számukra, hogy hatékonyabban működjenek és versenyképesebbek legyenek a dinamikusan változó üzleti környezetben.

PR cikk kép
Fotó: Fotó: VOSZPort

A vállalkozások életben tartása és a gazdaság fejlődése érdekében elengedhetetlen olyan alternatív megoldásokat keresni, melyek kevés mellett gyors növekedést eredményeznek. Egy évek óta stagnáló helyzetet mutat a magyarországi vállalkozások digitális felkészültsége – derül ki a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) szerinti 2022-es rangsorából. További nehézséget okoz, hogy a magas és a magas kamatszint hátráltatja az üzleti fejlődést, a gazdasági növekedést és felzárkózást is. Ebből kiindulva a VOSZ mindkét helyzetre egy csomagban kínál megoldást. Az elmúlt évek folyamán a VOSZ több szolgáltatással segíti és segítette a vállalkozások – így a kezdő vállalkozók – életét is.

Az idén 35 éves szervezet elnöke elmondta, hogy két éve dolgoznak egy vállalati irányítópulton, amelynek célja segíteni a kkv-szektor ügyintézését, az elektronikus szolgáltatások alkalmazását. Az Iránytű a vállalkozásoknak című projekt (GINOP-1.1.9-VEKOP-20-2020-00001) keretében megvalósuló fejlesztés lehetővé teszi a VOSZPort bevezetését a hazai vállalkozások életébe. „Ez egy VOSZPort névre hallgató új informatikai platform, amely gyakorlatilag minden vállalkozás teljes körű ügyintézéséhez, adatszolgáltatásához, információigényéhez ad egy átfogó megoldást. Ezzel május-júniusban lépünk a piacra, és biztosítjuk az alapszolgáltatásokat térítésmentesen a magyar vállalkozóknak” – ismertette a szolgáltatást Eppel János, a VOSZ elnöke.

VOSZPort – digitális kikötő vállalkozásoknak

Elsősorban a kkv-szektor napi működését és hosszú távú fejlődését segíti a VOSZPort alkalmazás, mely ingyenesen elérhető a vállalkozásoknak. Továbbá az első ezer cég részére a VOSZ egy adott időszakig bővebb funkcionalitást biztosító alkalmazást tesz elérhetővé. Olyan kiegészítő funkciók lesznek ingyenesen használhatók, mint a CRM, ügyfélkapcsolati rendszer vagy éppen az időpontfoglaló felület. Itt többek között olyan szoftverfejlesztő cégek termékeit lehet használni, amelyek a vállalkozásvezetést és napi adminisztrációt teszik egyszerűvé, ezáltal gyorsabbá.

PR cikk kép
Fotó: Fotó: VOSZPort

A felhasználóknak többek között hozzáférésük lesz az alábbi funkciókhoz: időpontfoglaló/e-dokumentumkezelés és e-aláírás, CRM – ügyfélkapcsolat-kezelés, online munkaidő-nyilvántartás, számlázó és kkv-minősítő. Az operatív folyamatokat segítő alkalmazásokkal lehet számlázni, banki tranzakciókat nyomon követni, kiegészítőként egyebek között munkaügyi nyilvántartásra, e-aláírásra, szerződéskötésre is lehet használni. Mindemellett olyan szolgáltatások is elérhetők lesznek, mint a partnerkezelő, termékkezelő, céginformáció, kimutatáskészítő, piactér és tudástár. 
Regisztrálni a májusban indult digitális vezérlőpult használatára itt biztosít lehetőséget a VOSZ.

A projektről bővebb információt a www.voszport.hu oldalon olvashatnak.