A befektetési alapokban kezelt januárban 2,6 százalékkal, 125 milliárd forinttal csökkent; a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 7650 milliárdot kezeltek befektetési alapokban.

A kötvényalapoknál 61,8 milliárd forint tőkekiáramlást mértek. A legnagyobbat a rövid futamidejűeknél, 51 milliárddal. 

A pénzpiaci alapok esetében csaknem 2 milliárdnyi tőke távozott. A hozamok nem tudták segíteni a csökkenést, így összességében 7,8 százalékos volt a vagyonvesztés. A vegyes alapoknál 21 milliárdnyi tőkebeáramlás volt januárban, amely a legmagasabb érték a kategóriák között. A hozamok ezúttal nem tudtak hozzájárulni a növekedéshez, így a kategória vagyona 1,3 százalékkal csökkent, 1750 milliárd forint volt január végén. 

A részvényalapoknál a tőkebeáramlás 1,4 milliárd forint volt, azonban a növekedést az árfolyammozgások nem segítették. Így a részvényalapok vagyona 4,2 százalékkal, 835 milliárdra csökkent.

Az ingatlanalapokból 7,1 milliárd forintnyi tőke távozott. A tőkeáramlás, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként a nettó eszközérték 0,6 százalékkal lett kevesebb, 1689 milliárdra csökkent.