Iránykereséssel indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint. Józsa Bence kommentárjában azt írta, hogy a vezető részvények közül az OTP árfolyama a 12 és 13 ezer forintos szintek között mozoghat. A Mol emelkedhet, a következő ellenállása 2844 forintnál, majd 2900 forint közelében látható. A Richter árfolyama továbbra is 7000 és 7400 forint között sávozhat, míg a Magyar Telekom részvényét a 400 forintos szint támaszthatja.

Fotó: Shutterstock

Gyengült csütörtök reggelre a forint a főbb devizákkal szemben. Reggel hét órakor egy euró 374,70 forintot ért, szemben a szerda esti 373 körüli árfolyammal. 08:40 körül 373,32-on jegyeztek egy eurót.

Hiába az MNB szigorú lépése, az árfolyamot továbbra is a nemzetközi hangulat határozza meg elsősorban – küldte el a CIB reggeli előrejelzésében. A romló piaci hangulat pedig felfele tolta az euró-forint keresztárfolyamot, egészen 374 fölé, a dollár/forint pedig újból a 340-es szintet teszteli. A BUX viszont felülteljesítő volt az európai börzékhez képest a maga 0,6 százalékos emelkedésével. A hazai tőzsdét leginkább a Mol szárnyalása húzta felfelé. Az olajvállalat rekordosztalékot jelentett be, ami közel 6 százalékos emelkedést eredményezett a részvényárfolyam vonatkozásában.

Nyitáskor csökkenés várható a főbb európai tőzsdéken, a piacok az ukrajnai háború eseményeire figyelnek, és a koronavírus-járvány újbóli erősödése is aggasztja a befektetőket.