A BUX 192 pontos, mintegy félszázalékos emelkedéssel, 41 808 ponton zárt csütörtökön. A hazai börze legfontosabb mutatója napközben jóval magasabb szinteken is járt, azonban a nemzetközi piacokkal egyetemben délután lejtőre került. A magyar részvénypiac forgalma megközelítette a 29 milliárd forintot. 

Fotó: Shutterstock

Lapzártánk környékén a frankfurti DAX 0,1 százalékos, míg a brit FTSE 100 csaknem 0,5 százalékos mínuszban volt. A hangulatot az orosz-ukrán háború mellett az amerikai központi bank szerepét betöltő Federal Reserve előző üléséről közzétett jegyzőkönyv is nyomasztotta, amely szerint a Fed mérlegfőösszegének gyors csökkentését tervezi. 

A pesti blue chipek közül az OTP az előző napi zuhanást követően 1,7 százalékkal, 10 880 forintra drágult, míg a Mol kurzusa csupán 0,2 százalékkal nőtt, és 2750 forinton zárt. A Richter és a Magyar Telekom részvényei veszítettek értékükből, míg a távközlési papír megúszta 0,1 százalékos gyengüléssel, és 398 forinton búcsúzott, a gyógyszerrészvény árfolyama 1,7 százalékkal, 6805 forintra esett. 

Több mint 5 százalékkal lőtt ki ugyanakkor a Masterplast-részvény, amely 4150 forinton hagyta el a parkettet. Két-három százalékkal felértékelődtek az Opus, a 4iG, a Waberers az Alteo és az AutoWallis részvényei is. Az eurót este 378,9 forinton váltották.