A SET Group kedden megtartott megismételt közgyűlése sem tudta megszavazni a tőzsdei cég tavalyi évről szóló beszámolóit – derül ki a társaság késő este közzétett közgyűlési jegyzőkönyvéből. Ezúttal a mindössze 35 százalékos részvételi arány ellenére a határozatképtelenség nem jelenthetett problémát, hiszen a részvénytársaságok megismételt közgyűlése már a megjelent részvényesek számától függetlenül határozatképes, ám újabb, eddig nem ismert körülmény hiúsította meg a döntéshozatalt.

2019.03.26.SET Group foto: Kallus György/Világgazdaság
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A társaság tisztségviselői a közgyűlésen arról tájékoztatták a részvényeseket, hogy a tavaly még a cég tulajdonában állt, azonban azóta eladott Triman Építő Kft. nem szolgáltatott adatokat 2021-es számairól, ezért valamennyi napirendi pont tekintetében halasztást kénytelen kérni a SET Group igazgatósága.

A részvényesek határidő kitűzése nélkül elhalasztották a napirendi pontok megtárgyalását, egyúttal arra utasítva az igazgatóságot, hogy a beszámoló elkészültét követően haladéktalanul hívjon össze új közgyűlést.

Mint ismert, a múlt héten a Magyar Nemzeti Bank tőzsdefelügyeleti jogkörében eljárva felfüggesztette a kereskedést a SET Group részvényeivel, és bírságot is kiszabott a vállalatra, lévén a közgyűlés nem fogadta el határidőre konszolidált és egyedi beszámolóit.