Pénteken gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és elszórtan alakulnak ki záporok, hajnalban a déli tájakon csendes eső is lehet. Délutántól a Dunántúlon már jelentősen csökken a felhőzet. Mérsékelten meleg idő lesz 25 fok körüli maximumokkal. Az északnyugati szél megerősödik.

Szombaton a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordul elő. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél. 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Zápor, zivatar nagyobb eséllyel a délnyugati és az északkeleti területeken fordul elő. Erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél. Kiránduló idő lesz, a maximum csak 22 és 27 fok között változik.

Hétfőn a sok napsütést már kevesebb gomolyfelhő zavarja, inkább csak északkeleten lehet zápor. Még mindig nagy területen lesz erős a szél. 24-25 fok valószínű.

Kedden a többórás napsütés mellett észak, északkelet felől megnövekszik a gomolyfelhőzet - és elsősorban itt fordul elő csapadék. Élénk marad a légmozgás. 23-29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

A folytatásban erős melegedés kezdődik, fokozatosan visszatér a kánikula. Tartós hőhullám jöhet, napokig lehetnek majd 35 fok feletti maximumok.