Csütörtökön a sok napsütés mellett délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ám ebből csapadék nem fordul elő. Rekkenő, országos hőség lesz 33-39 fokos csúcsértékkel. A délies szél megélénkül.

Pénteken többórás napsütésre számíthatunk, majd a Dunántúlon megnövekszik a gomolyfelhőzet. Eleinte csak nyugaton, késő estétől máshol is kitörhet zivatar. 30 és 41 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lehetnek 40 fok körüli forró maximumok. Késő estétől megerősödik az északnyugati szél.

Augusztus 20-án, szombaton gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon többfelé, máshol viszont csak elszórtan alakul ki zápor, zivatar. 24 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél.

Balaton,,Hungary,-,July,14,,2018:,People,Swimming,In,Blue
Fotó: Shutterstock

Vasárnap az erősen gomolyfelhős égből szórványosan várható zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. Tovább csökken a hőmérséklet, a legtöbb helyen megszűnik a hőség. Délután 25-30 fok lesz.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Egyelőre marad a mérsékelten meleg idő, 25-30 fokkal.

Az aktuális időjárási helyzetről a köpönyeg.hu oldalán tájékozódhat.