Hétfőn a sok napsütés mellett délnyugaton a fátyol-, északkeleten a gomolyfelhőzet növekszik meg. Délutántól főleg északkeleten fordulnak elő záporok, zivatarok. Mérsékelt marad a változó irányú szél, 29 és 35 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, de csak elszórtan (nagyobb eséllyel délen és keleten) fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, 30-35 fokos, országos hőség lesz.

Szerdán perzselő napsütésre számíhatunk, inkább csak északkeleten növekszik meg a gomolyfelhőzet. Zápor elvétve alakulhat ki, 31 és 37 fok között alakul a hőmérséklet. A szél csak néha lengedez.

Hot weather in Italy, hőség, hőségriadó, hőhullám, meleg, kánikula
Fotó: Riccardo de Luca / AFP

Csütörtökön eleinte marad a sok napsütés, az igazi strandidő, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Zápor, zivatar inkább csak északnyugaton lehet, 35 fok körüli rekkenő hőségre készülhetünk.

Pénteken északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Estétől az északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hidegfront érkezik. A hőmérséklet egyelőre csak a Dunántúlon csökken, keleten még 33-39 fok ígérkezik.

Augusztus 20-án, szombaton, nemzeti ünnepünk napján a reggeli órákig még előfordulnak záporok, majd kisüt a nap a több helyen viharossá fokozódó szél hatására, 23 és 30 fok közé gyengül a nappali felmelegedés, felfrissül az idő.