Már a szlovéniai webkamerák képei is elérhetők az utinform.hu weboldalon – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az újítás a kelet-közép-európai országok közúti közlekedési rendszereinek összehangolását célzó projekt részeként valósulhatott meg, és a jövőben újabb államokkal is terveznek hasonló együttműködést.

Az Útinform weboldalán, a webkamerákat tartalmazó térképen a szlovén zászlóval színezett kameraikonra kattintva bárki elérheti az ottani aktuális forgalmi helyzetet mutató kameraképeket. 

A szlovén képeket közvetlenül is el lehet érni a https://www.utinform.hu/hu/foreign-webcam/si linken. A magyar–szlovén nemzetközi együttműködés a Crocodile (Cooperation of Road Operators for Consistent and Dynamic Information Level) projekt keretében jöhetett létre, amelynek célja a kelet-közép-európai közlekedési folyosók mentén a térség tagállamainak – Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Ciprus –részvételével harmonizált és összehangolt intelligens közúti közlekedési alkalmazások megvalósítása – olvasható a közleményben.