Normális eljrárásrendnek megfelelően függesztette fel a Magyar Nemzeti Bank a Mol által december 17-én bejelentett ügyletet, amelynek során a tervek szerint az olajcég felvásárolná az Alteót. 

Az Alteo által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közlemény szerint az ajánlattevő a mai napon arról tájékoztatta az Alteót, hogy az ajánlat jóváhagyása tárgyában indult eljárásában az MNB december 20-án kelt N-KE-III-455/2022. számú végzésével az alábbi végzést hozta:

A Céltársaság és különösen a Céltársaság tulajdonában álló egyes gazdasági társaságok tekintetében (a továbbiakban Engedélyes társaságok) a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban MEKH) előtt meginduló, a Befolyásszerzők Céltársaságban és különösen Engedélyes társaságokban történő befolyásszerzéséhez szükséges előzetes, a MEKH hatósági hozzájárulására és/vagy tudomásulvételére vonatkozó hatósági eljárás(ok)at lezáró döntések MNB részére történő benyújtásáig – a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény 49. § (9) bekezdésének b)


 

pontja alapján – a kötelező nyilvános vételi ajánlatra vonatkozó engedélyezési eljárást az MNB felfüggeszti.