Kedden eleinte az erősen felhős, vagy borult égből többfelé számíthatunk esőre (a hegyekben havas esőre), majd nyugat felől csökken a felhőzet, és délután már csak a keleti tájakon lesz csapadék – írta kedd reggel a Köpönyeg.hu. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. 6–7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Reflection,Of,Tree,In,Water,Puddle,On,The,Sidewalk
eső
Országszerte esőre kell számítani.
Fotó: Shutterstock

Szerdán a ködfoltok feloszlása után változóan rétegfelhős lesz az ég, északnyugaton várható a több napsütés. Északkeleten szitálás, a hegyekben gyenge havas eső előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő. Elszórtan számíthatunk szitálásra, a hegyekben havas esőre, hószállingózásra. 2 és 7 fok között változik a csúcshőmérséklet. A délkeleti szél néha megélénkül.

Pénteken túlnyomóan borult, párás idő lesz. Sokfelé várható kiadós eső. A déli, délkeleti szél nagy területen lesz élénk, néhol erős. 4 és 10 fok közé enyhül a levegő.

Szombaton marad a borult, párás, csapadékos idő. Főleg a nap első felében alakul ki további, akár kiadós mennyiségű eső. 10–12 fok körüli enyheség valószínű. Élénk marad a délkeleti szél.

Vasárnap a borult égből további csapadék várható: az esőt északnyugat felől havas eső, hózápor válthatja fel. Viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Hidegbetörés valószínű. Reggel még 10, délután már csak 2 fok körüli értékeket mérhetünk.