Jelentős mennyiségű sms-t szétküldve próbálnak rémhíreket terjeszteni a magyar ügyfelek körében. Az üzenetekkel arra akarják rávenni az embereket, hogy pénzüket, megtakarításaikat minél előbb vegyék ki a pénzintézetekből – írta a Magyar Nemzet.  

„Gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert a gazemberek ellopják” – olvasható az sms-ben.  

Az akció végrehajtói vélhetően egy újabb forint elleni támadást próbálnak meg előkészíteni.    

Varju László DK-s politikus ma délután lényegében a most terjedő sms-ekével egybevágó címmel tart majd sajtótájékoztatót, ami ugyancsak azt a gyanút erősíti, hogy a dollárbaloldal áll az akció mögött. A lap lényeges körülménynek nevezi, hogy az üzenetek hasonló körben terjednek, mint az országgyűlési választásokat megelőzően, a dollárbaloldal kampányát támogató sms-dömping idején.   

Az ügyben megszólalt Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselő is. 

 

Fotó: Dömötör Csaba

Facebook-bejegyzésében kitért rá, hogy az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá sms-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket. Hozzátette:

Ezek az állítások egyrészt valótlanok és súlyosan sértik az ország, illetve a magyar állampolgárok érdekeit, másrészt az ilyen rémhírek terjesztése bűncselekmény, mellyel kapcsolatban a rendőrség már nyomozást indított.

Kocsis szerint jól látható jelei vannak, hogy a következő időszakra a forint elleni támadást készítenek elő több irányból, amihez a külföldi megrendelők kérésére a hazai dollárbaloldal is kézzel fogható segítséget nyújt.