Csütörtökön az ország északkeleti felén változóan, délnyugaton erősen felhős lesz az ég – itt előfordulhat szitálás, kisebb eső. Estétől dél, délkelet felől mindenhol erős felhősödés kezdődik. 6 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

20210414 Budapest
Áprilisi időjárás illusztráció
fotó: Keresztesi Balázs (KB)
Metropol20210414 BudapestÁprilisi időjárás illusztrációfotó: Keresztesi Balázs (KB)Metropol
Fotó: Keresztesi Balázs / Metropol

Pénteken dél felől beborul az ég, és egyre többfelé várható gyenge eső, szitálás, de a hegyekben havas eső, hószállingózás is várható. 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a légmozgás.

Szombaton túlnyomóan borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös időre számíthatunk. Szitálás, ködszitálás kialakulhat. Reggel 0, délután 6 fok körüli értékeket mérhetünk. Gyenge marad a délkeleti szél.

Vasárnap borult idő lesz, és főleg a Dunától keletre egész nap tartósan megmaradhat a sűrű köd. A Dunántúlon szitálás, gyenge eső, míg keleten ködszitálás fordulhat elő. Marad a 6 fok körüli maximum.

Hétfőn és kedden mindkét nap borult időre van kilátás, és többfelé, több alkalommal eshet az eső, fordulhat elő szitálás, ködszitálás. Délutánonként 3 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet.