A viharos időjárás miatt késnek a vonatok a miskolci fővonalon – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap reggel.
 

A szél és a felső vezeték jegesedése miatt Miskolc és Szerencs között sebességkorlátozást vezettek be, a Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között a biztosítóberendezés meghibásodása miatt pedig csak egy vágányon közlekednek a vonatok.
A korlátozások miatt a miskolci fővonalon 15-25 perccel megnő a menetidő – írták.

A vasúttársaság honlapján olvasható tájékoztatás szerint késnek a vonatok a Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa szakaszon is. 

Zalaszentjakab és Zalakomár között kidőlt fák miatt a felső vezeték több helyen leszakadt, helyreállításával várhatóan vasárnap délutánra végeznek a szakemberek. 

Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között pótlóbuszok közlekednek, hosszabb menetidővel. A Tópart IC-k Balatonszentgyörgyről 40-60 perces késéssel indulnak Budapest felé, a pótlóbuszokhoz csatlakoznak.
Jelentős késésekre kell számítani a Győr–Veszprém vonalon is. 

Zirc és Eplény között fakidőlés miatt áll a forgalom.

A szlovák vasút a viharos időjárás miatt nem közlekedteti a Hernád IC-ket, vonatpótlást sem biztosít Hidasnémeti és Kassa között – írta a Mávinform.

Az erős szél és a sok csapadék miatt a tűzoltók segítségére van szükség országszerte, fák dőltek ki, pincék teltek meg vízzel, és a közúti közlekedés is több helyen akadozik – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel az MTI-vel.