Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk délnyugaton, nyugaton elszórtan havas esővel, záporral. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

20230119 Miskolc-LillafüredIgen megnőtt a Szinva- és a Garadna-patak vízhozama, ennek már Miskolcon is látni nyomát.Az elmúlt napok esőzései miatt szinte ömlik a víz a lillafüredi vízesésből. A bő hozam pazar látványt eredményezett.Fotó: Bujdos Tibor BTÉszak-Magyarország
20230119 Miskolc-Lillafüred
Igen megnőtt a Szinva- és a Garadna-patak vízhozama, ennek már Miskolcon is látni nyomát.
Az elmúlt napok esőzései miatt szinte ömlik a víz a lillafüredi vízesésből. A bő hozam pazar látványt 
eredményezett.
Fotó: Bujdos Tibor BT
Észak-Magyarország
Az elmúlt napok esőzései miatt szinte ömlik a víz a lillafüredi vízesésből.
Fotó: Bujdos Tibor / Észak-Magyarország

Pénteken nyugat, északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható kiadós csapadék: eleinte havazás, majd havas eső, azonban az Északi-középhegység térségében és északkeleten végig havazhat. Az északnyugatira forduló szél egyre jobban megerősödik. Reggel 2, délután 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton északkelet felől csökken a felhőzet, de délelőtt még elszórtan lehet zápor, délután már hózápor. Viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. 5 és 6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütéssel. A Nyugat-Dunántúlon ugyanakkor beborul az ég, és havazás kezdődik. Megkezdődik a lehűlés: reggel már országos fagy lesz, délután csak 3 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn nyugaton még lehetnek borongós részek további hózáporokkal. Máshol sok napsütés várható fátyolfelhőkkel. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél. Reggel mínusz 6, délután mindössze nulla fok valószínű.

Kedden napos, fagyos időre van kilátás. A néha megnövekvő felhőzetből elszórtan lehet hózápor. Reggel mínusz 11 és mínusz 5, délután mínusz 3 és 2 fok valószínű.