Befejezte pályafutását Mesut Özil, a németek világbajnok futballistája. A 34 éves játékos, aki 92 alkalommal lépett pályára a Nationalelfben, szerdán a közösségi oldalain jelentette be a döntését, amely azonnali hatályú.

Az elmúlt hetekben és hónapokban, amikor néhány sérülést elszenvedtem, egyre világosabbá vált számomra: eljött az idő, hogy elhagyjam a futballszínpadot

– írta bejegyzésében.

A középpályás Németországban a Schalke 04 és a Werder Bremen játékosa volt, majd évekig a Real Madridban és az Arsenalban légióskodott. Két éve a Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahcéhoz szerződött, tavaly óta pedig az ugyancsak török élvonalbeli Istanbul Basaksehir futballistája volt.

Amellett, hogy 2014-ben világbajnok lett a német válogatottal – amelytől a 2018-as korai vb-búcsú után vonult vissza –, a Real Madriddal spanyol bajnokságot nyert, az Arsenallal pedig négyszer is FA-kupa-győzelmet ünnepelhetett.

Érdekesség, hogy Özil előtt egy nappal egy másik ismert labdarúgó is szögre akasztotta a stoplist. A togói Emmanuel Adebayor szintén szerepelt az Arsenal, a Real Madrid és az Istanbul Basaksheir csapatában. Ugyanakkor csupán egy olyan szezon volt, amikor csapattársak voltak: 2011-ben a Realban szerepeltek együtt.

Búcsúzik a válogatottól Marozsán Dzsenifer

A klubcsapatában még folytatja a pályafutását az olimpiai bajnok labdarúgó.