Nyékládházánál leszakadt a felső vezeték, ezért a vonatok Nyékládháza és Miskolc között csak az egyik vágányon közlekedhetnek, illetve Nyékládháza állomáson is csak lassabban haladhatnak – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel. 

A helyreállításig – ami este nyolc óráig is eltarthat – a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon 30-40, esetenként 50 perccel is meghosszabbodik a menetidő.
A tájékoztatás szerint Tiszaújváros és Nyékládháza között pótlóbusz közlekedik. Az utasok Nyékládháza és Miskolc, illetve Miskolc és Nyékládháza között a Hernád-Zemplén és Tokaj InterCitykkel utazhatnak.    
A Füzesabonyból Nyíregyházára közlekedő személyvonatok Füzesabony és Miskolc-Tiszai pályaudvar között kimaradnak a menetrendből, az utasok a Budapest-Keleti pályaudvarról érkező és tovább induló Tokaj InterCitykkel utazhatnak Füzesabonyból Miskolcig.
A Nyíregyházáról Füzesabonyba tartó személyvonatok Miskolc-Tiszai pályaudvar és Füzesabony között nem közlekednek. Az utasok a Budapestre közlekedő Hernád-Zemplén IC-vonatokkal utazhatnak Miskolc és Füzesabony között – közölte a Mávinform.