Szerdán a reggeli, délelőtti órákig az erősen felhős égből elszórtan lehet még záporeső. Déltől északnyugat felől egyre nagyobb területen süt ki a nap, azonban keleten még ekkor is lehetnek záporok, zivatarok – írta a Köpönyeg.hu. Nyárias meleg lesz országszerte: 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. Eleinte erős lehet az északnyugati szél.

nyár, summer, nap, napos, sun, jóidő, jó idő, meleg
Hiába a nyárias meleg, az országban több helyen megázhatunk.
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Inkább csak délután, estefelé fordulhat elő néhol zápor, esetleg zivatar. 24–25 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél megélénkül.

Pénteken észak felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar továbbra is csak néhol alakul ki. Az északnyugati szél megerősödhet. 21–27 fok valószínű.

Szombaton a Dunántúlon kevés rétegfelhő, máshol ragyogóan napos idő várható. Nem lesz eső. Élénk marad az északkeletire forduló szél. 20–25 fok lesz.

Pünkösdvasárnap szikrázó napsütésre van kilátás, nem lesz csapadék. A friss reggelt követően délutánra 22–23 fok köré melegszik a levegő.

Pünkösdhétfőn gomolyfelhők mellett napos idő ígérkezik. Szórványosan alakulhat ki zivatar, zápor. 22–26 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.