Központi rendszerhiba miatt állt le a közlekedés egy időre pénteken a 4-es metró teljes vonalán, Budapesten; a biztonság százszázalékos volt, a hibakezelés megfelelően történt – közölte a BKV Zrt. az MTI-vel. A metróforgalom kora estére  újraindult.

Péntek délután a Budapesti Közlekedési Központ tudatta a BKK Info Facebook-oldalon, hogy áramellátási hiba miatt nem jár a 4-es metró. A BKV Zrt. később közleményben arról tájékoztatott, hogy a közlekedés egy központi rendszerhiba miatt állt le 15 óra után a 4-es metró teljes vonalán.

Budapest, 2022. március 9.A Kelenföld vasútállomás és a Keleti pályaudvar között 2014 márciusa óta közlekedő M4-es metróvonall egyik távirányítással működtetett Alstom Metropolis típusú, francia gyártmányú szerelvénye megérkezik a Bikás park mélyállomásra, útban a Kelenföld felé. Jobbra négysoros mozgólépcső, amely az üvegkupolával fedett felszíni kijárathoz szállítja az utasokat. Az üvegkupola hozzájárul, hogy a 14 méteres mélység ellenére világos van a peronoknál. Emellett valamennyi állomáson liftek is segítik a mozgáskorlátozottak közlekedését.MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2022. március 9.
A Kelenföld vasútállomás és a Keleti pályaudvar között 2014 márciusa óta közlekedő M4-es metróvonall egyik távirányítással működtetett Alstom Metropolis típusú, francia gyártmányú szerelvénye megérkezik a Bikás park mélyállomásra, útban a Kelenföld felé. Jobbra négysoros mozgólépcső, amely az üvegkupolával fedett felszíni kijárathoz szállítja az utasokat. Az üvegkupola hozzájárul, hogy a 14 méteres mélység ellenére világos van a peronoknál. Emellett valamennyi állomáson liftek is segítik a mozgáskorlátozottak közlekedését.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Jászai Csaba / MTI

Az alagútban hét metrókocsi állt meg – írták. A leállás csúcsidőszakban történt, így tizenegy kocsi volt forgalomban. A központi vonatvezérlésben kommunikációs hiba lépett fel.

A rendszer megfelelően működött: a vonatok, miután elvesztették a kapcsolatot a központtal, vészfékkel azonnal megálltak

– hangsúlyozták.

A társaság kiemelte, hogy a biztonság százszázalékos volt, a hibakezelés megfelelően történt. A meghibásodás idején a szerelvényekben tartózkodó utasokat a metró munkatársai kísérték ki a menekítőjárdán keresztül az állomásokra, senki sem sérült meg – közölték.

A hibát azóta elhárították, a pályaellenőrzés is megtörtént, és 18 óra előtt a 4-es metró forgalma újra megindult – olvasható a közleményben.