Csütörtökön az ország északi felén sok napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. Délen ugyanakkor erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután záporok, zivatarok alakulnak ki – írta a Köpönyeg.hu. Mérsékelt marad az északkeleti szél. 25–30 fok várható a nyár első napján.

Strong,Sun,,Blue,Sky,And,Cumulus,Clouds
sunshine, nap, napsütés, tavasz, nyár, summer, jóidő
Fotó: Shutterstock

Pénteken sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Az ország déli felén szórványosan lehet zápor, vagy zivatar. Délutántól az északi, északkeleti szél megerősödik. 25 és 30 fokos meleg lesz.

Szombaton ragyogó napsütés várható, csak néha növekszik meg a gomolyfelhőzet. Nem lesz eső. Az élénk északkeleti szél hűvösebb, frissebb levegőt hoz: délután 20–26 fok lesz.

Vasárnap a többórás napsütés mellett délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de inkább csak a Dunántúlon fordul elő kisebb zápor. 24–25 fok várható. A délies szél gyenge marad.

Hétfőn gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és a Dunántúlon szórványosan, máshol csak elszórtan valószínű zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A maximum 20–25 fok között alakul.

Kedden és szerdán gomolyfelhős időre van kilátás, többfelé záporral, zivatarral. 22–24 fok körül várható délutánonként a hőmérséklet.