A Verzió Film Alapítvány főként adományokból működik, 2022-ben 38,2 millió forint érkezett ebből a forrásból – 6,5 millióval (21 százalékkal) több, mint az előző évben. A szervezet adatai szerint az összes bevétel még nagyobb mértékben, 8,7 millió forinttal (27 százalékkal) nőtt, így 41,4 millióra rúgott, amiben az arányaiban lényegesen kisebb jelentőségű árbevétel megugrása is szerepet játszott. 

Az értékesítés nettó árbevételét sikerült megháromszorozni 2021-hez képest, így 1 millió helyett már 3,2 millió forint szerepelt ezen a soron. 

A beszámolóban arról nem adnak tájékoztatást, hogy honnét érkeztek az összes bevétel 92,3 százalékát jelentő adományok, ugyanakkor a honlapjukon feltüntetett 17 támogató közül 16 külföldi, és az egyetlen hazai szereplő Budapest városa.

A Verzió Film Alapítvány online filmtár működtetése és oktatási programok mellett kiemelten a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál szervezésével foglalkozik. A fesztiváligazgató Oksana Sarkisova, aki a Közép-európai Egyetem részeként működő Blinken OSA Archívum kutatói munkatársa, és a CEU Visual Studies Platform társalapítója. A támogatók között az Open Society Foundations található meg, akik 2016 óta már legalább 5 alkalommal, minimum 78 millió forint értékben támogatták az alapítványt. Többek közt az Európai Unió, az Amerikai Nagykövetség és a Goethe Intézet is támogatja az alapítványt, a médiapartnereik között megtalálható a HVG, Magyar Narancs, 24.hu és a 444.hu is.