Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Északkeleten és délnyugaton fordulhat elő zápor, vagy zivatar – írta a Köpönyeg.hu. Reggel 17, délután 30 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél megélénkül.

Balatonmáriafürd?,,Hungary,-,July,15,,2020:,Holiday,Couple,Sitting,Under
Fotó: Shutterstock

Pénteken délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte csak északnyugaton, aztán délutántól egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, északon akár csendes eső. Főleg délen, délnyugaton heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Estétől megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. 28 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton hajnalban délen és keleten még lehet csapadék, majd napközben átmeneti szünet és többórás napsütés következik. Délután a Dunántúlon már ismét előfordul zápor, zivatar. 25 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap északnyugat felől csökken a felhőzet, és ragyogóan napos időre van kilátás. Csapadék csak eleinte a Tiszántúlon fordul elő. 29–30 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn sok napsütés, strandidő valószínű. Csak estefelé növekszik meg a gomolyfelhőzet. 30 fok feletti kánikula ígérkezik.

Kedden gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. Eleinte csak elszórtan, délután már mind több helyen pattan ki zivatar. Megerősödik az ÉNy-i szél. 23–29 fok közé hűl a levegő.