Felújítás miatt egyirányúsítják az Üllői utat a XVIII. kerületi Petőfi utca és a Béke tér között a városközpont felé szombattól – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közleményük szerint 

várhatóan november elejéig lesz egyirányú a forgalom az érintett szakaszon. 

A változás érinti az ott közlekedő buszokat is, de a villamosok forgalmát nem befolyásolja.

A 193E autóbusz a Mednyánszky utca, illetve a Market Central felé módosított útvonalon, az Üllői út helyett a Gyömrői út – Ferihegyi repülőtérre vezető útvonalon jár, így nem érinti a Szarvas csárda teret és a pestszentlőrinci Béke teret sem.

A 236-os és 236A autóbuszok a Mednyánszky utca, illetve a Market Central felé a Szarvas csárda tér és a Királyhágó utca között módosított útvonalon, az Üllői út helyett a 182-es busz vonalán a Ráday Gedeon utca – Bessenyei György utca – Haladás utca – Petőfi utca – Gilice tér – Cziffra György utca – Szabadka utca – Száva utca – Halomi út – Királyhágó utca útvonalon közlekednek.

A 950-es éjszakai járat Pestszentimre, vasútállomás felé a Petőfi utca – Gilice tér – Cziffra György utca – Szabadka utca – Száva utca – Halomi út – Királyhágó utca – Béke tér – Üllői út – Mednyánszky utca – Bartók Béla utca – Benczúr utca – Üllői út – Királyhágó utca útvonalon jár, nem érinti a Szarvas csárda tér és a Béke tér közötti megállókat – közölte a BKK.

A társaság az autóbuszok Üllői úti kimaradó megállóinak eléréshez az 50-es villamos igénybevételét javasolja.