Válságos állapotban szállítottak kórházba két sérültet a kelet-spanyolországi Tarragona közelében található Port Aventura vidámparkból, ahol fa dőlt egy hullámvasútra vasárnap. A park üzemeltetőjének közleménye szerint a rendkívül szeles időjárás okozta a balesetet. A hullámvasút közelében álló fa ágai rázuhantak a kocsik utasaira.

A szerencsétlenségben 14-en sérültek meg. A két súlyos állapotú sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, rajtuk kívül még hárman szorulnak kórházi ellátásra. A Tomahawk nevű látványosságot a hatósági vizsgálat idejére lezárták, de a vidámpark továbbra is üzemel.

Az El País című napilap úgy tudja, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a park több játéka biztonsági okokból nem üzemelt a nap folyamán, ám a Tomahawkot nem zárták be kis mérete és enyhébb kanyarjai miatt (éppen ezért inkább kisgyerekes családok használják). Nem ez az első baleset ezen a hullámvasúton, 2009-ben egy vidámparki alkalmazott meghalt, miután a karbantartási munkálatok közben az egyik vagon elgázolta.