Több száz Elf Bar volt a csomagtartójában annak a magyar férfinak, akinek autóját egy üzletlánc parkolójában vizsgálták át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei – közölte a Világgazdasággal a hatóság.

NAV, Győr, Elf Bar, 2024.02.10. Fotó: NAV
Több mint 500 Elf Bar volt a csomagtartóban. Fotó: NAV

Az egyenruhások egy győri üzletlánc parkolójában figyeltek fel egy magyar járműre, amit félre is állítottak egy alaposabb kontroll erejéig. Az autó átvizsgálásakor a csomagtartóból több mint 500 darab különféle ízesítésű (eper, görögdinnye, mangó, szőlő) elektromos cigaretta került elő. A 32 éves sofőr azt mondta, hogy a „manórudakat” Budapesten, a Keleti Pályaudvaron vásárolta egy idegentől. Ő maga is továbbértékesítésre szánta, de állítólag nem tudta, hogy ez jogszabályba ütközik. 

A pénzügyőrök az összesen 565 darab, több mint négymillió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást.

A fiatal férfi több millió forint bírságra számíthat.

A a közleményében nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta – így például Elf Bar, Poco Bar, Nutristick – hazánkban illegális, értékesítése szigorúan tilos.