Ingatlan

Fenntartható irodaház épül az Árpád hídnál

A Skanska mintegy 29 millió eurós befektetéssel valósítja meg a Budapest 13. kerületében található 14 000 négyzetméternyi bérelhető irodaterületet kínáló Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező fázisát.

A korábban átadott Nordic Light irodakomplexumot befejező épület építési munkái megkezdődtek, 2020 második negyedévében pedig várhatóan át is adják azt. A terveket a Paulinyi-Reith & Partners készítette.

A Nordic Light 2016-ban megnyitott 26 200 négyzetméteres első két épülete a harmadik fázis révén 14 000 négyzetméterrel bővül az Árpád híd közelében, a Váci úti irodafolyosón.

Fotó: Skanska

Az irodakomplexum befejező épülete is a fenntartható fejlődés elveit és a környezettudatosságot figyelembe véve épül.

A Nordic Light Trio WELL minősítésre törekszik és a teljes komplexumban rendelkezésre álló fenntartható megoldások révén hozzájárul az ökológiai lábnyom minimalizálásához és a működési költségek csökkentéséhez.

A dolgozói jóllét növelését az épület további számos előnye biztosítja majd: 2 400 négyzetméteres parkosított, multifunkcionális és a nagyközönség számára is igénybe vehető kert, kerékpártároló és a hozzá kapcsolódó öltözők, zuhanyzók, zárható szekrények, valamint töltővel felszerelt parkolók elektromos autók számára.

Fotó: Skanska

A vállalat skandináv hagyományait őrizve, a hangulatos lobby kellemes találkozóhelyet és kikapcsolódási lehetőséget fog biztosítani az odaérkezőknek. A Skanska beépített többfunkciós épület applikációja a mindennapi munka kényelmét növeli. A felhasználók telefonjaik segítségével léphetnek be az irodába. Az applikáció rendszámfelismerő rendszer segítségével engedélyezi a garázsba való behajtást, továbbá a tárgyalások megszervezése során egy időben lehetséges egy virtuális QR belépő kiállítása is a vendég számára.

Az alkalmazás olyan fenntartható kezdeményezésekre is ösztönöz, mint például a telekocsi.

A bérlők adminisztrátorai számára kialakított webportál különféle elemzések szolgáltatásával segíti elő a döntéshozatalt.

Skanska nordic light irodaház
Kapcsolódó cikkek