Ingatlan

Ilyen lakásokat keresünk

Magyarországon az ingatlanvásárlók elsősorban forgalomképes lakásokat keresnek. Ide tartoznak az újépítésű ingatlanok, de a panelek is másodvirágzásukat élik.

Az atuális ingatlantrend azt mutatja, hogy a magyarok a könnyen fenntartható, gondozható, egyszerű alaprajzú lakásokat keresnek, és fontos számukra az is, hogy a lakásukat könnyen pénzzé lehessen tenni, vagyis hogy az értékálló és forgalomképes legyen.

A legnépszerűbb termékek a 2000-es évek eleje óta jellemzően az újépítésű lakások, illetve a panellakásoknak is nagy keletje van, mert kiszámíthatók

– magyarázta Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa. Ezzel kapcsolatban arról is beszélt, a panel elosztása sokszor jobb, mint bármilyen új ingatlannak.

Fotó: MW

A panel a barométere az ingatlanpiacnak, tehát megmutatja, hogy milyen irányban mennek az árak. Bár az utóbbi időszakban utolérték a hagyományos téglalakások értékét, most már egy ideje megállt a szárnyalásuk

– tette hozzá a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa. A szakértő ugyanakkor megjegyezte, a panellakások gumiszalaggal vannak hozzákötve az ingatlanpiachoz, tehát követni fogják a téglalakások árát, még ha most kicsit el is távolodott a kettő egymástól.

Örök vágyálom marad a családi ház

Sok lakásvásárló álmodik az amerikai filmekből ismert családi házról: tágas terekről, zöld pázsitról és egy hatalmas garázsról. Az álomház ugyan csak keveseknek adatik meg, de az utóbbi időben majd’ minden vásárló az eredetileg tervezettnél egy kicsit nagyobb lakásba költözik.

 

újépítésű ingatlan panel lakás ingatlan
Kapcsolódó cikkek