Ingatlan

Ha ön is kapott ilyen levelet, 60 napja van cselekedni

Minden érintettet kiértesített a Nemzeti Eszközkezelő arról az egyszeri lehetőségről, hogy rendkívül kedvezményes feltételekkel újra tulajdonosává válhatnak korábbi ingatlanuknak. Az ügyfeleknek a levél kézhezvételétől számítva 60 napjuk van, hogy reagáljanak a NET Zrt. megkeresésére, ellenkező esetben nem csak a kedvezményes visszavásárlásról maradnak le, de a jelenleg fennálló kedvezményes bérleti konstrukció lehetőségét is elveszítik.

A Net Zrt. idén március 31-ig összesen 32500 ügyfelének postázta azt a tájékoztató levelet, amely a visszavásárlás rendkívül kedvezményes feltételeit, konkrét összegét tartalmazza. Fontos, hogy mindenki meggyőződjön arról, hogy a tértivevényes levelet kézhez kapta, akik valamilyen oknál fogva eddig esetleg nem kaptak értesítést, mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot a cég ügyfélszolgálatával – figyelmeztet a vállalat. Hozzátették,

a bérlőknek a kézhezvételtől számított 60 napon belül kell nyilatkozniuk arról, hogy milyen konstrukcióban – egyösszegben, vagy részletvétel útján – szeretnék visszavásárolni otthonukat, esetleg továbbra is bérlők kívánnak maradni.

Felhívták továbbá a figyelmet, hogy a nyilatkozat elmulasztása jogvesztő. Aki tehát nem nyilatkozik, elveszíti annak lehetőségét, hogy kedvezményes feltételekkel visszavásárolja az ingatlant, továbbá eddigi kedvezményes bérleti díja is megemelkedik.

Fotó: Pixabay

Fontos szempont lehet a döntés során, hogy aki egyösszegben, vagy részletfizetéssel vásárolja vissza ingatlanát, annak semmilyen további költsége nem keletkezik, ugyanis a tulajdon átruházási szerződés megkötésének és a tulajdonjog bejegyzésének költségét a magyar állam viseli. Az egyösszegű visszavásárlás lehetőségével ráadásul a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek – áll a Net Zrt. közleményében.

A cég kitért arra is, hogy azon ügyfelek, akik valamilyen okból nem a visszavásárlás mellett döntenek, a jelenlegi feltételek mellett fenntarthatják bérleti jogviszonyukat, erről viszont szintén nyilatkozniuk kell.

Döntésük során mindenképpen érdemes megfontolni a részletvétel lehetőségét, hiszen az hosszú távon kedvezőbb konstrukció, mint bérlőnek maradni. Fontos kitétel továbbá, hogy akik bérlők maradnak a későbbiekben már nem élhetnek a jelenlegi, rendkívül kedvezményes visszavásárlás lehetőségével sem.

A Net Zrt. a kiküldött levél mellett automata hanghívásokkal is felhívja ügyfelei figyelmét a kormány által biztosított egyszeri, kedvező ajánlatra.

visszavásárlás ingatlan NET Zrt.
Kapcsolódó cikkek