Ingatlan

Videón a felújított Parisi Udvar

Ugyan még csak videón, de betekintést nyerhetünk, hogy milyen lett a frissen felújított műemléki védelem alatt álló épület.

Mintegy 12,5 milliárd forintból épült újjá az ötcsillagos szállodának szánt Párisi Udvar – derült ki a Világgazdaság egy korábbi cikkéből. Hermesz János, a Párizs Property Kft. projektmenedzsere a felújítási munkálatokról akkor elmondta:

a beruházás költsége tartalmazza az ingatlan vételárát is, a műemléki védettség alatt álló épületet az eredeti állapotának megfelelően újítják fel.

Fotó: Mohai Balázs

Fazekas Tamás, a Párisi Udvarban nyíló ötcsillagos szálloda igazgatója pedig arról számolt be, hogy az üzleti utazókra fókuszáló hotel 110 szobával, 18 lakosztállyal, wellness-részleggel és konferenciatermekkel nyílik meg.

A szállodát ugyan még nem adták át, ugyanakkor a szakemberek most egy videón mutatják be a felújított épület legszebb részeit:

https://www.youtube.com/watch?v=GZ9Wzy5rMKU

Az épületet egyébként még egy 2014 nyarán nyílt, többfordulós nemzetközi pályázaton a Mellow Mood csoport magyar projektcége, a Párizs Property Kft. vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól. A Ferenciek terén álló épületet Schmahl Henrik tervezte, az eklektikus, mór-bizánci stílusjegyekkel rendelkező palota egykor a Belvárosi Takarékpénztár székháza volt.

Párisi-udvar video
Kapcsolódó cikkek