Ingatlan

Két hónap alatt túladhatunk a panelünkön

A legrövidebb idő alatt Budán és a régióközpontokban keltek el 2019 első félévében a házgyári technológiával készült lakások.

A panellakások keltek el a leggyorsabban a hazai piacon 2019 első félévében – írja közleményében az Otthon Centrum. A cég adatai szerint az ilyen otthonok értékesítésének átlagos ideje az első hat hónap tapasztalatai alapján 70 napra tehető.

A legrövidebb idő – átlagosan mindössze két hónap – alatt Budán és a régióközpontokban keltek el a házgyári technológiával készült lakások, ezzel szemben a téglából épült otthonok átlagos értékesítési ideje 83 nap volt.

Fotó: Shutterstock

A külső pesti kerületekben és a vidéki városokban két és fél hónap alatt találtak gazdára az ingatlanok. A főváros többi részén, valamint a 25 ezer főnél kisebb városok esetében az értékesítési idő két héttel hosszabb – áll a közleményben.

A panellakások népszerűsége elsősorban áruknak köszönhető, ugyanis a lakáspiacon jelenleg a panel lakótelepi lakás a legmegfizethetőbb. A vásárlóknak a kellemes zöld, parkosított a környezet, a közelben elérhető szolgáltatások és a jó tömegközlekedés miatt is esik erre a lakás típusra a választásuk.

A családi házak esetében az eladóknak továbbra is átlagosan fél évet, azaz mintegy 178 napot kellett várniuk a fizető vevőre. Az idei esztendő első félévében a családi házak a 25 ezer főnél kisebb településeken keltek el leglassabban, az átlag értékhez képest 3-4 héttel hosszabb idő alatt. Ezzel szemben a fővárosban átlag 130 napot vett igénybe egy családi ház értékesítése – írja az Otthon Centrum.

ingatlan panellakás értékesítés
Kapcsolódó cikkek