Ingatlan

A GLP márkanév alatt működik tovább a Gazeley Európában

A magyarországi logisztikai ingatlanok piacát is érintő, nagyszabású ügyletek lezárásról számolt be a GLP és a Gazeley – derül ki a vállalatok közleményéből.

A Gazeley csütörtökön bejelentette, hogy a 2017-es akvizíciót követően felveszi a GLP nevet. Ezzel egyidőben a globális befektetéskezelő GLP közölte, hogy lezárta a Goodman Csoport közép- és kelet-európai logisztikai ingatlanjainak akvizícióját is.

A GLP jelenleg 7 milliárd USD értékű vagyont kezel az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban és Hollandiában.

Az egyedülálló létesítményekből álló lengyel, cseh, szlovák és magyar érdekeltségekkel kiegészülve a GLP így már 11 európai országban van jelen, így azon kevés logisztikai ingatlanfejlesztő közé sorolható, amelyek tevékenysége a kontinens túlnyomó részére kiterjed.

Forrás: GLP

Nick Cook, a GLP Europe elnöke elmondta: „A 2017-es piacra lépése óta a GLP számottevően erősítette jelenlétét a legjelentősebb európai piacokon, a befektetőink elvárásai és a fegyelmezett, kontinensen átívelő növekedési stratégiánk mentén. Hiszünk abban, hogy a vonzó makrogazdasági viszonyok, a városiasodás, az e-kereskedelmi szektor növekedése, valamint a legjelentősebb disztribúciós csomópontok közelsége egyaránt hajtóerőt jelentenek a közép- és kelet-európai logisztikai számára.”

A közép- és kelet-európai portfólió akvizíciója során a GLP jogi tanácsadója a Kirkland & Ellis volt, míg a helyi jogi tanácsadást a Greenberg Traurig and Kinstellar nyújtotta. A GLP-t a Cushman & Wakefield képviselte, az ügylet finanszírozásáról pedig a Goldman Sachs és a Citi gondoskodott.

 

GLP Gazeley logisztikai ingatlanok
Kapcsolódó cikkek