Ingatlan

Átalakulóban az Appeninn menedzsmentje

Új szakemberekkel bővülhet a társaság igazgatótanácsa és auditbizottsága.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze az Appeninn Nyrt. szeptember 30-ra, amelyen megerősíthetik a társaság igazgatótanácsa által áprilisban meghozott döntéseket, és szavazhatnak azokról a kérdésekről, amelyeket érintően az igazgatótanács nem hozott határozatot. Emellett egy átrendeződés is zajlik az Appeninn Nyrt. menedzsmentjében, amelynek keretében új tagokat választanak a társaság igazgatótanácsába és auditbizottságába a közgyűlésen.

Az új igazgatótanács összetételére vonatkozóan a társaság részvényese, az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Avellino Holding Zrt. több szakembert is megválasztásra javasolt a közgyűlés számára. Az Avellino Holding Zrt. által javasolt szakemberek megválasztása esetén Bihari Tamással és Kertai Zsolttal erősödhet a társaság menedzsmentje.

Fotó: Fotó: Kallus György

Az Appeninn Nyrt. másik 5 százalékot meghaladó tulajdoni hányaddal rendelkező részvényese, a Zinventive Zrt. szintén két szakembert javasolt a társaság Igazgatótanácsába, Nemes István Róbert és Hegelsberger Zoltán személyében.

Az igazgatótanács átalakulásának értelmében Bernáth Tamás, a társaság vezérigazgatója és egyben az igazgatótanács elnöke – több igazgatótanácsi taggal együtt – lemond a társaságban betöltött tisztségeiről, továbbá kezdeményezte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Az új menedzsment összetételére vonatkozóan a társaság két 5 százalék feletti részvényese, az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Avellino Holding Zrt. és a Zinventive Zrt. is több komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szakember megválasztására tett javaslatot.

Appeninn Nyrt.
Kapcsolódó cikkek