Ingatlan

Irányt váltottak a balatoni ingatlanvásárlók

A legfelkapottabb városok agglomerációjában próbálták megtalálni a jó ár-érték arányú ingatlanokat a Balaton környékén ingatlant keresők.

Újabb és újabb településeket céloztak meg a legkedveltebb Balaton környéki városok ingatlanpiacáról kiárazódott érdeklődők, miután a magyar tenger partján már évek óta nem számítanak meglepőnek az egymilliós négyzetméterárak sem. A frissen megélénkült és területileg szétterülő kereslet nyomán új trend körvonalazódik a tóparti lakáspiacon, nevezetesen, hogy az újonnan felkapott városokban az ingatlanok majdnem elérik a közelben lévő nagyvárosokban tapasztalható árakat – közölte Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

Aki például Balatonfüredet célozta meg korábban, annak már szóba jöhetett Balatonalmádi vagy más közelben lévő városok is, de ugyanez a jelenség volt megfigyelhető Siófokon és Keszthelyen is a szakember elmondása szerint.

Fotó: MTI/Szabó Sándor

A nyaralópiacot az otthoni munkavégzésre való tömeges áttérés most igazán felélénkítette, mert a legjobb megoldást sokak számára egy-egy ilyen kategóriájú ingatlan vásárlása jelentette. Az ingatlanpiaci szakember rámutatott, hogy ezt a tendenciát erősítette tovább a határok lezárása és az utazási korlátozások, aminek következtében a magyarok ebben az évben inkább itthon üdültek.

A nyaralóövezetekben olcsóbban hozzá lehet jutni az ingatlanokhoz, ráadásul ezek a házak korszerűsítés után egész évben lakhatók. A lakóövezetekben már korábban elérték a plafont az árak, legfeljebb azoknak az ingatlanoknak emelkedett tovább az értéke, amelyek kiemelkedően jó helyen vannak az adott városon belül is – összegezte Gadanecz Zoltán.

Balaton GDN Ingatlanhálózat
Kapcsolódó cikkek