Kiskereskedelem

Újabb San Benedetto vizeket vontak ki a forgalomból

A Nébih döntését elsősorban a termék kénhidrogénre emlékeztető mellékszaga indokolja, amely miatt az ital fogyasztásra alkalmatlannak minősül.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – lakossági bejelentés alapján végzett helyszíni vizsgálatot követően – elrendelte a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1 literes PET-palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását. A hatóság döntését elsősorban a termék kénhidrogénre emlékeztető mellékszaga indokolja, amely miatt

az ital fogyasztásra alkalmatlannak minősül.

Fotó: Nébih

Emellett a hivatal szakemberei a helyszíni szemle során azt is megállapították, hogy

a fenti azonosítókkal rendelkező termék kizárólag olasz nyelvű jelölőcímkével rendelkezik.

A magyar nyelvű jelöléssel el nem látott élelmiszerek így nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, és a vásárlók egyértelmű, közérthető tájékoztatásának hiányában nem hozhatók biztonsággal forgalomba Magyarországon.

A Nébih elrendelte a termék forgalomból való kivonását,

továbbá arra kötelezte a forgalmazó VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat. A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

Korábban a San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított fél literes kiszerelésű, szénsavmentes ásványvízről állapították meg, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan, ezért elrendelték a termék visszahívását.

 

ásványvíz San Benedetto Nébih
Kapcsolódó cikkek