Kiskereskedelem

Elárulta az IKEA, hogy miért szakított a szarvasi gyárral

Az IKEA számára a legfontosabb a vásárlók elégedettsége, ezért döntöttek úgy, hogy megszüntetik az együttműködést a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt-vel.

Múlt héten jelentette be termelése teljes beszüntetését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. A társaság súlyos likviditási gondokkal szembesült, melyet egyrészt a lámpagyártás piaci környezetének megváltozása okozott. A társaság egyik legnagyobb partnere az IKEA volt, a szarvasi gyár húsz éven keresztül dolgozott együtt a svéd bútoráruházzal, és gyártott nekik lámpákat.

Fotó: AFP

A svéd multinacionális vállalat kedden közleményben reagált a magyar gyárral való együttműködés beszüntetésére:

Az IKEA számára a legfontosabb a vásárlók elégedettsége, ezért a vállalat úgy döntött, hogy megszünteti az együttműködést. Ennek oka pedig az, hogy az IKEA mindig úgy hoz döntéseket hogy az mind az üzlet, mind a vásárló számára a legjobb legyen. Legfőképpen pedig a minőség az, amiben az IKEA nem köt kompromisszumot

– szerepel az IKEA közleményében.

A svéd vállalat jogi megfontolásból és a beszállító iránti tiszteletből nem osztott meg további részleteket az együttműködésről.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt-nél az összes, több mint 400 dolgozónak mondtak fel, a kormány pedig felajánlotta segítségét az érintett dolgozóknak. A kabinet átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerő-piaci programokba való bevonással támogatná az elbocsátott dolgozók munkahelyváltását.

IKEA Szarvasi Vas és Fémipari Zrt. leépítés
Kapcsolódó cikkek