Kiskereskedelem

Drónokkal szállít házhoz a Wing egy ausztrál városkában

A repülő eszközök ételeket, kávét és gyógyszereket is kiszállítanak Canberra több mint száz kertjébe.

Elindította drónos házhozszállítási szolgáltatását az Alphabet tulajdonában lévő Wing Canberrában. A repülő eszközök ételeket, kávét és gyógyszereket szállítanak a város több mint száz kertjébe – írja a BBC. A Wing 2014 óta teszteli a drónokat, de sok lakos arra panaszkodott, hogy azok túlzottan hangosak. A cég ezzel kapcsolatban kifejtette: minden beérkező panaszt komolyan vesznek, és remélik, hogy a jövőben is párbeszédet folytathatnak a helyiekkel.

https://youtu.be/-zqUFSHvAm4

A kritikák ellenére azonban a drónos szolgáltatás marad, miután az ausztrál légiközlekedési hatóság engedélyezte a vállalat számára, hogy kereskedelmi szolgáltatást indítson. A hatóság ugyanis úgy ítélte meg, hogy a vállalat nem jelent kockázatot a lakosokra vagy a repülőgépekre.

Fotó: WING

A Wing szolgáltatásának ugyanakkor számos feltételt szabtak. Többek között a drónok csak kis csomagokat szállíthatnak, amelyeket a vásárlók kertjében kell leereszteniük, az eszközök csak nappal repülhetnek, valamint el kell kerülniük a nagyobb tömegeket, illetve a főutakat is.

házhozszállítás wing drónok
Kapcsolódó cikkek