Kiskereskedelem

Laoszban nyitna kávézót a Starbucks

A laoszi terjeszkedés része a vállalat globális stratégiájának, amely keretében a cég 1100 új kávézót nyit világszerte a következő évben.

A Starbucks több mint 10.000 kávézóval rendelkezik Ázsiában, ezzel is munkalehetőségeket biztosítson a szegényebb országokban élőknek. A cég közleménye szerint, jövő nyáron terveznek üzletet nyitni Laosz fővárosában, Vientiánban – olvasható az Origo oldalán.

A tervezett üzleteket a laoszi Coffee Concepts Limited fogja irányitani. A cég anyavállalatának ügyvezető igazhatója, Micheal Wu elmondta, hogy a Starbucks-szal már 20 éve dolgoznak együtt, és remélik, hogy Laoszban is sikeres hálózatot tudnak létrehozni. A Starbucks szóvivője hozzátette, hogy azért is nyitnak üzleteket Ázsiában,

mert munkalehetőségeket szeretnének biztosítani a szegényebb országokban.

A 7,2 millió fős Laosz kávéexportőként van jelen a piacon, és bár sok saját kézműves kávézóval rendelkeznek, sok laoszi mégis inkább instant kávét iszik.

A koronavírus ellenére az amerikai vállalat 2021 nyarán szeretné megnyitni Laoszban az üzleteit, ezzel is segítve az ország fenntartható gazdasági növekedését.

Illusztráció. Fotó: oeren Stache/dpa-Zentralbild/ZB

A cég az árakat a helyi keresetekhez igazítaná.

Laoszban a legfrissebb adatok szerint a havi átlag fizetés 300 dollár.

A Starbucks laoszi terjeszkedése része a vállalat globális stratégiájának, amely keretében a cég 1100 új kávézót nyit világszerte a következő évben.

A vállalat nemrég hozta nyilvánosságra a negyedéves jelentését, amelyből kiderült, hogy túlteljesítette a Wall Street várakozásait, 12,1 százalékos visszaesés helyett a vállalat eladásai csak 9 százalékkal csökkentek.

Ázsia Starbucks Laosz kávézó
Kapcsolódó cikkek