Kiskereskedelem

Plázák: új megoldásokra kényszerítve

Digitalizálnak és a biztonságra törekednek a plázák.

A járványhelyzet előtt a legtöbb pláza már novemberben karácsonyi díszben várta a bevásárló tömegeket, kézműves programokkal és „Mikulással”.

Az idei év a bevásárlóközpontoktól ugyanakkor új megoldásokat követel – írja a Figyelő.hu.

Pintyőke Marcell, a 24 plázát üzemeltető Indotek Group marketingvezetője szerint a bevásárlóközpontoknak

idén még nagyobb a felelősségük a karácsonyi hangulatban, ezért egyetlen szokásos programot sem szeretnének elhagyni az idei ünnepek alatt – digitalizálnak és a biztonságra törekednek.

A karácsonyi ajándékvásárlást a legtöbben a bevásárlóközpontokban intézik minden évben, ahol az ünnepi fények, zene és programok erősítik a karácsonyi hangulatot. Az események nagyrésze ugyan idén a járvány miatt elmarad, az ország 24 bevásárlóközpontját üzemeltető Indotek Group marketingvezetője szerint viszont, ha másképp nem, legalább virtuálisan mégis szükség van a hagyományos karácsonyi programokra a plázákban.


Fotó: MTI/AP/Matt Rourke

„Az ünnep hatása ugyan látszik a bevásárlóközpontok látogatottságán, de közel sem olyan intenzív, mint az elmúlt években. Ugyanakkor, a bevásárlóközpontokban továbbra is szervezetten és biztonságosan beszerezhető minden, amire az ünnepek miatt szükség van, és ezt sokan felismerik. Mi pedig fontosnak tartjuk az ünnepi bevásárláshoz kapcsolódó élmények megteremtését, ezért szerveztünk például virtuális találkozást a Mikulással.

A karácsonyi hangulat, bár közhelyes, de sokak számára mégis a bevásárlóközpontok ünnepi dekorációjával kezdődik, és az ott rendezett programoknak köszönhetően válik élménnyé az ünnepi bevásárlás is. Idén nagy felelőssége van ebben a bevásárlóközpontoknak: biztonságos közeget kell teremteni, ahol gyorsan és szervezetten lehet minden teendőt elintézni, és közben emlékeztetni a látogatókat a hagyományos karácsonyi hangulatra”

– mondta el Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek