Kiskereskedelem

Megbüntetik a védelmi intézkedéseket megszegő vendéglátósokat

A szabályok be nem tartása a vendéglátástól való eltiltással és pénzbüntetéssel járhat.

Szigorúbb büntetésre számíthatnak a vendéglátósok, ha megszegik a korlátozó intézkedéseket, és ennek ellenére az elviteles nyitvatartáson túl helyben fogyasztásra is kinyitnak – írja az Index a szombat éjjel megjelent Magyar Közlöny legfrissebb számára hivatkozva.

Ha valaki helyben fogyasztásra kinyitná az üzletét, és erről a rendőrség tudomást szerez, az üzletet hat hónapra ideiglenesen bezáratja.

Ha az üzemeltető ennek ellenére újra kinyit, akkor már egy évre záratják be. Ráadásul mindkét esetben ugyanarra az időtartamra a teljes vendéglátói tevékenységtől is eltiltják, más cégei sem foglalkozhatnak vendéglátással fél vagy egy évig.

Eddig százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírság kiszabására volt lehetőség, valamint 1 naptól legfeljebb 1 évig tartó ideiglenes bezáratásra.

Fotó: Shutterstock

További szigorítás, hogy a kötelezettségszegés megállapítása és a büntetés kiszabása után a vendéglátóegység vezetője vagy az éttermet működtető cég tagja személyesen vagy más cég tagjaként nem végezhet vendéglátói tevékenységet. Ha a tiltás ellenére ezt mégis megteszi, és a rendőrség erről értesül, akkor

az üzemeltetőt egymilliótól ötmillió forintig terjedő bírságra büntethetik.

 

vendéglátás szabályok
Kapcsolódó cikkek